top of page
mota_logo_transperent_color_terrain.png
MOTA 14.12_edited.jpg

Hvor:

Åbningstider:

Frokost: tor – søn kl. 12.00 – 16.00 
Aften: tor – lør kl. 18.00 – 24.00 

"Claus Henriksen's newest restaurant is set in a listed, early 20C red-brick house in the Annebergparken. Set menus showcase the best, hyper-seasonal Danish ingredients, including organic vegetables and local seafood. Combinations are original and dishes are beautifully presented and bursting with flavour."

MICHELIN Guide 2022 - 1 stjerne

Michelin star.png
Den Danske Spiseguide ikon_edited.jpg

Vundet prisen for  

Årets Restaurant 2022

Den Danske Spiseguide

&

Årets dessert 2022

White Guide Denmark


"Mota kan godt kaldes en velbevaret hemmelighed, og det er rent ud sagt en restaurantmæssig perle...." 

****** Børsen 

Velkommen til MOTA

Begiv dig ud på en forunderlig rejse i Michelinkok Claus Henriksens levende, legende og sanselige madunivers. Her er alt - fra design og interiør til kunst og service - produceret til restauranten på eget snedkeri og værksted.  Her får lokale råvarer hovedrollen i serveringer, der folder sig ud som små stykker kunst på en tallerken.

 

På MOTA er kvalitet og bæredygtighed gennemgående. Grønt og garniture plukkes i naturen omkring restauranten om morgenen, tang og strandurter høstes fra fjorden der omkranser restauranten.
Respekt for enkeltheden tilsmagt kreativitet, personlighed og varme skaber en unik spiseoplevelse, hvor alting går op i en højere enhed.

visual_mota_performance.jpg
_edited.jpg

Bæredygtig gastronomi

Gastronomien på både restaurant MOTA og cafe ATOM bygger på de samme værdier som den måde Anneberg Kulturpark er bygget på: Bedre Byggeskik.

 

Udsøgte og ærlige ingredienser og med fokus på de ting, der kan dyrkes bæredygtigt eller gror indenfor Annebergparken og som kan hentes i den nærliggende fjord. Fx flittig brug af krabber, der ødelægger fjorden og østers, muslinger og tang, der kun sætter et lille CO2 aftryk.

 

Med andre ord tager vi udgangspunkt i de værdier, der allerede findes og formidler dem via gastronomien. 

Cafe ATOM

Cafeen ATOM er MOTAs familievenlige lillesøster. ATOM er stedet, hvor du svinger forbi uden nogen særlig lejlighed - simpelthen bare fordi du vil have et godt måltid, noget at drikke, lidt snacks, kaffe eller kage.

ATOM er kvalitet og lokale råvarer lavet fra bunden - med fokus på det enkle og med bund i Claus’ families traditioner.


 

ATOM er midlertidigt lukket.

Vi takker for en fantastisk sæson 2022 og glæder os til at byde velkommen i nye lokaler.

Atom_CH.jpg
_SG42880.jpg

Gastronomi i verdensklasse

Køkkenchefen på MOTA er stjernekokken Claus (MOTA) Henriksen, som efter 10 års målrettet udviklingsarbejde på Dragsholm Slot fik tildelt deres første Michelin-stjerne. 

Claus Henriksens store interesse for og udforskning i lokale fødevarer og urter er blevet hans signatur for de retter, han serverer for gæsterne på både MOTA og ATOM.

 

Claus Henriksen er kendt for sin personlige og kompromisløse tilgang til sit køkken - og han har som få været med til at sætte dansk gastronomi på verdenskortet. 

bottom of page