top of page
_10_2350_073.JPG

Skal du afholde et event ?

Anneberg Kulturpark tilbyder udlejning af lokaler i vores smukke bygninger omrammet af flot natur og skov, tæt på Nykøbing Fjord. 

På to hjul

I Anneberg Kulturpark og vores nærområde er der gode muligheder for nogle gode cykelture i det smukke Odsherred

Billede af Martin Magnemyr

Istidsrute

AK ligger på Egebjergvej, der er en del af Istidsrutens 390 km afmærkede cykelrute, hvor man kan opleve, hvordan istiden har formet landskabet for 20.000 år siden.

Ak arbejder på at etablere en form for cykel-hub, specielt for el-cykler, så vi kan få et større publikum ud på den smukke rute.

Anneberg Kulturpark ligger syd for Nykøbing Sjælland i Annebergparken, – et tidligere sindssygehospital.

 

Parken skulle efter sigende være Europas største anlæg indenfor Bedre Byggeskik – en bevægelse, der i begyndelsen af 1900-tallet arbejdede på at højne kvaliteten af dansk byggeri for almindelige mennesker. Bedre Byggeskik handler om at anvende udsøgte og ærlige materialer, fine detaljer og fremragende håndværk med vægt på smukke proportioner.

Anneberg Kulturpark arrangerer markeder, udstillinger, koncerter mv. og huser mange kunstnere, spændende fødevarevirksomheder, snedkeri, kirke mv. Anneberg Kulturpark ligger lige midt i et af de 3 områder, der er udpeget som kommende kraftcentre for turismeudvikling på Sjælland.

Geopark Odsherred

Anneberg Kulturpark har et meget tæt samarbejde med Geopark Odsherred – og er bl.a.vært ved åbningseventet for den årlige Geopark Festival.

Geopark Odsherred tager udgangspunkt i områdets unikke istidslandskab og fokuserer på flg temaer: Kulturhistorie, kunst og råvarer som resultat af istidslandskabet. Alle 4 fokusområder (landskab, Kulturhistorie, kunst og råvarer) er rigeligt repræsenteret i AK – og AK taler derfor rigtig fint ind i Geopark fortællingen.

geopark odsherred.jpg
Mountainbike

Cykelfestival

Blandt de aktører, der har lejet sig ind, er en del behandlere indenfor sundhedssystemet. Psykologer, fysioterapeuter osv. mange af dem efterspørger en form for fællesskab i stil med Kunstnerfløjen.

Det overvejes at etablere en form for sundhedsturisme, hvor der frem for behandling er mere fokus på, hvordan holder man sig sund. Fødevarer og bevægelse vil være en naturlig del af dette.

 

AK bliver vært for den første gravel-festival, der handler om at opleve naturen fra cykelsadlen – og hygge sig blandt ligesindede.

bottom of page