Tangfestival 2021
Kom med til Danmarks eneste Tang Festival, der afholdes 2., 3. og 4. juli 2021.
Anneberg Kulturpark og Dansk Tang har arrangeret festivalen i samarbejde med NCLF som en aktivitet, der kører sideløbende med Odsherred Geopark Festival – og i løbet af de tre dage i tangens tegn mødes forskere, gastronomer, kunstnere, ingeniører, studerende med lokale indbyggere, sommerhusgæster og udenlandske turister for at smage, høste, bygge, nørkle, eksperimentere, skabe, lege og arbejde med tang.
Kort sagt: Udforske og opleve tang.

Program
Fredag d. 2. juli kl. 9-17
Kl. 9.00-10.00 Fælles morgenmad event v/ Geoparken
Kl. 9.45-10:00 Åbning af Festival v/ Jesper Zeihlund, NCLF
Kl. 10.00-17.00 Udstillerne åbner
Kl. 10.00-12.30 Tang safari med Dansk Tang (Tilmelding påkrævet)
Kl. 11.00-12.00 Scene-talks (Kunst og tang)
Kl. 11.00-17.00 Foodtrucken har åbent
Kl. 13.00-14.00 Scene-talks (Virksomheds udvikling)
Kl. 13:00-15.30 Tang safari med Dansk Tang (Tilmelding påkrævet)
Kl. 18.00-24:00 Tang Gourmet på Restaurant MOTA
Lørdag d. 3. juli kl. 10-17
Kl. 10.00-17.00 Tang udstillerne åbner
Kl. 10.00-12.30 Tang safari med Dansk Tang (Tilmelding påkrævet)
Kl. 10.00-10.45 Scene-talks (Tang og de mange smage)
Kl. 11.00-17.00 Foodtrucken har åbent
kl. 11.00-13.00 Musik på scenen ved Mastrup, Møller & Rasmussen
Kl. 13:00-15.30 Tang safari med Dansk Tang (Tilmelding påkrævet)
Kl. 15.00-16.00 Scene-talks (Havplan, tangfarme)
Kl. 18.00-24:00 Tang Gourmet på Restaurant MOTA
Søndag d. 4. juli kl. 10-17
Kl. 10.00-17.00 Tang udstillerne åbner
Kl. 11.00-17.00 Foodtrucken har åbent
Kl. 11.00-12.00 Scene-talks (Ålegræs et nyt potentiale)
Kl. 13.00-14.00 Scene-talks (Fremtiden for tagbranchen)
Kl. 13.00-15-30 Tang safari med Dansk Tang (Tilmelding påkrævet)
Kl. 18.00-24:00 Tang Gourmet på Restaurant MOTA


Tang Safari
Dansk Tang tilbyder Tang Safari I Nykøbing Bugt forenden af Annebergparken.
På safarien kommer du ud og høster tang, som også kaldes, havets grøntsager. På safarien går du på opdagelse efter tang og dens mange smagsindtryk ,samt finde så mange spændende arter. Vi regner med at finde mellem 7 - 12 forskellige typer.
Mødested er i gården ved Dansk Tang.


Udstillere
Ud over ovenstående deltager følgende enten på scenen eller som udstiller:
Fru P. - Blomsterbinderi og havedesign / Irene Devis DTU / Algeforsker Ruth Nielsen / Dansk Tang / Det vilde spinderi / Professor Ole G. Mouritsen / NCLF / Kunstnerføljen i Anneberg Kulturpark - 25 arbejdende værksteder / Møn Tang / Takashi Saito / Elena Werr & Shanice Otersen industrial Design Student, Designskolen Kolding / Søuld / Restaurant ATOM og MOTA / Joachim Hjerl, Havhøst / Nicolai Jæpelt, Crowdfunding Chef hos Coop / Professor Susan Løvstad / Anneberg Kulturpark / Spiritusekspert Henriette Echwald / Geopark Odsherred
Algeforsker Ruth Nielsen (lektor emerita v. Statens Naturhistoriske Museum). Vil dele gavmildt ud af hendes viden om De mange tangtyper omkring Odsherred. Ruth var sidste år medforfatter på bogen Danmarks Havalger.
Går tang og whisky og gin sammen - ja bestemt ?
Den friske duft af hav og tang fortæller historien om, hvor Talisker bliver til. Derfor er det også oplagt at den røgede whisky fra Skye smager forrygende sammen med tangen fra Dansk Tang. Du får mulighed for at smage tang og whisky sammen i parringer udvalgt
Dansk Tang og spiritusekspert Henriette Echwald.
Kom og vær med til en anderledes oplevelse af både tang og whisky.

Kunstnerfløjen
Fredag:
Formiddag: Kunst og tang
Et par af de lokale kunstner fra Anneberg Kulturpark, giver deres bud på hvordan de har taget tangen til sig.
Eftermiddag: Forretningsudvikling
Coop Crowdfunding har sparket flere mindre virksomheder i gang - to af dem er på scenen, sammen med Nicolai Jæpelt der er Crowdfunding Chef hos Coop i Danmark
Lørdag:
Formiddag: Tang og de mange smage.
Claus Henriksen, chefkok på Restaurant Mota i Anneberg Kulturpark og Ole G. Mouritsen er der er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, snakker om tangens muligheder i det gastronomiske køkken.
Eftermiddag: Havplanen og tangfarme.
Er der potentiale i tangfarme og hvad er der af udfordringer. Joachim Hjerl, stifter af og direktør for Havhøst, og Simon Weber Marcussen, founder og medejer af Dansk Tang snakker om udfordringerne omkring dyrkning i havet.
Søndag:
Formiddag: Ålegræs et nyt potentiale
Er der muligheder i det som der skyller ind på kysterne - Beach Wrack. Ålegræs og tang
Direktør i Dansk Tang, og direktør i Møn tang Kurt Schierup fortæller om potentialet i denne biomasse, men kommer også ind på de udfordringer der er omkring det.
Eftermiddag: Fremtiden for tagbranchen
Professor, Susan Løvstad Holdt fra DTU, Simon Weber Marcussen, founder og medejer af Dansk Tang samt biolog Claus Falconi, kigger i krystalkuglen - hvor er tagbranchen om 10 år.
