top of page

Odsherred Madmarked 2023

Anneberg kulturpark inviterer til Odsherred Madmarked, i de gamle historiske køkkenbygninger. Vi har udvidet det gamle FIO-marked - så nu er alle fødevarevirksomheder i Odsherred inviteret. Kom og få inspiration til at bruge lokale fødevarer og drikkevarer, samt ny viden om selvforsyning.

Mandag d. 18 oktober kl. 11-16

Tirsdag d. 19. oktober kl. 11–16.

peter-wendt--r5KSMkyoSc-unsplash.jpg

Odsherred Madmarked

Anneberg Kulturpark åbner den historiske køkkenbygning op og giver plads til et madmarked med spændende lokale fødevarer og drikkevarer. Så kom og få inspiration til at bruge lokale fødevarer og drikkevarer.

 

Få masser af skønne smagsoplevelser i de mange stande - bliv overrasket af nye ting - og køb kvalitetsprodukter med hjem.

 

Kom med på en spændende rundvisning, når Nationalt Center for Lokale Fødevarer viser rundt i det område i Anneberg Kulturpark, hvor det er planlagt at genetablere den historiske selvforsyningshave.

 

Få ny viden og inspiration til bæredygtighed, “dyrket diversitet” - og hvordan fortidens viden kan omsættes til nutidens dyrkning og spisevaner.

 

Tag børnene med 

Den store græsplæne i midten af Anneberg Kulturpark er dedikeret til børnene - så tag varmt tøj på, så kan I bage snobrød, hoppe i halmborg, se dukketeater og være med til mange andre spændende aktiviteter. Og der er også mange muligheder for at se på kunst.

grand cru odshereed madmarked i anneberg kulturpark.jpg

Odsherred Grand Cru

Den årlige mad- og høstfestival, Odsherred Grand Cru, skydes i gang søndag d. 17. oktober på Audebo Pumpestation med den 25. Grand Cru-kåring af årets bedste gulerod.

Festivalen fortsætter i uge 42 med markedsdage og aktiviteter for både børn og voksne i bla. Anneberg Kulturpark. 

Se hele Grand Cru-programmet ved at trykke på nedenstående knap. 

Grand Cru menu på ATOM

Vores POP-UP restaurant ATOM har lavet en lækker menu med de bedste Grand Cru råvarer fra Lammefjorden. 

Stjernekokken Claus Henriksen har altid øje for at skabe en spændende oplevelse af det mad, vi kan få i naturen omkring os. 

mad atom.jpg
Billede af Liana Mikah

Walk & talk om selvforsyning

Da Annebergparken for over 100 år var et sindssygehospital, var der en klar vision om at være selvforsynende med fødevarer. Mere end 60 tønder jord med frugtplantage og grøntsagsmarker blev dyrket til at mætte både patienter og medarbejdere.

 

Få en billedskøn oplevelse i de smukke omgivelser og bliv klogere på, hvordan måden vi producerer vores mad i fremtiden kan være inspireret af mere end 100 år gamle tanker fra et sindssygehospital i Nykøbing Sjælland.

 

Du vil også kunne møde os på fødevaremarkedet, hvor vi deler ud af tanker og visioner for de lokale fødevarer i Odsherred og resten af Danmark.

HVORNÅR: Mandag den 18. oktober og tirsdag den 19. oktober. Begge dage kl. 11.00 og 15.00.

 

HVOR: Vi mødes på Nordisk Center for Lokale Fødevarers (NCLF) stand på Odsherred Madmarked. Annebergparken 28, 4500 Nykøbing Sj.

Jagten på Grand Cru

Grand Cru? Hvad er nu det for noget?
Kom og leg med os på en spændende og anderledes
FOOD-Hunt i Anneberg Kultur Park i uge 42.


Læg mobilen væk et par timer og lær området at kende på en ny og lærerig måde. I skal selv finde rundt ved hjælp af sjove spor og gåder. I får også en hel masse viden om området og selvfølgelig også lidt om mad og hvor det kommer fra. Denne FOOD-Hunt består af 7 poster og er ca. 3-4 km lang. Rigtig god til børn fra 4-årsalderen og deres forældre/bedsteforældre.


GeoHunting udvikler stedspecifikke oplevelsesjagter for
børn og voksne. Når I er på jagt, får I flere timers samvær med underholdning og læring – helt uden brug af mobiltelefon. Sammen jagter i en historie, der bringer jer rundt i området enten til fods, på cykel eller evt. med bil til hjælp til de længste jagter. Jagternes spor, gåder og udfordringer er tilpasset forskellige aldersgrupper.

 

HVOR OG HVORNÅR: FOOD-Hunt kan købes i hele uge 42 i Anneberg Kulturpark.

Mandag den 18. til søndag den 24. oktober kan turen købes i den lille cafe i Kunstnerfløjen, Annebergparken 35, 4500 Nykøbing Sj.

Åbningstid: Mandag til søndag kl. 10–16.
Find også GeoHuntings ture hos Teatercafeen i Nykøbing Sj.
PRIS: For 1 FOOD-Hunt er 129 kr. (1-6 personer)

adm_edited.png
Tangfestival dag 2_SG46491.jpg

Tangsafari

Ta´ med ud og høst havets grøntsager. Safarien er præget af nye opdagelser, nye smagsindtryk og spændingen ved at finde så mange tangarter som overhoved muligt. Undervejs fortæller vi om, hvad skal du være opmærksom på, når du høster tang, hvilken årstid der er bedst, og hvor de forskellige typer af tang kan findes.

 

Tangsafari kan også opleves i børnehøjde, hvor der ud over tang også bliver kigget efter vandmænd, krabber, muslinger, rejer og tanglopper, som holder til i og omkring tang.

HVORNÅR: Tangsafari i børnehøjde: 18., 19. og 23. oktober kl. 13. · Tangsafari: 22. oktober kl. 13
PRIS: Voksen 290 kr. / Barn (7-12 år) 210 kr.
HVOR: DanskTang, Annebergparken 28 B, 4500 Nykøbing Sjælland

bottom of page