top of page

søn. 27. feb.

|

Lærkehus

Operaforestilling "Elverskud"

Opera i Provinsen besøger Anneberg Kulturpark søndag den 27. februar kl. 15.

Operaforestilling "Elverskud"
Operaforestilling "Elverskud"

Tid & sted

27. feb. 2022, 15.00

Lærkehus, Annebergparken 22, 4500 Nykøbing Sjælland, Danmark

Om eventet

Elverskud er så klassisk dansk musik, som man næsten kan få det, og en del af den danske Kulturkanon. Elverskud er et dramatisk oratorium, som vi vil omsætte scenisk til en forestilling, hvor vi både rammer dansk højromantik og arbejder med en moderniseret udgave af de arketyper, værket præsenterer. 

Vi vil formidle Elverskud, så det ikke kun er en pudsig gammel historie med vidunderlig musik, men også et drama, der er relevant og genkendeligt for publikum her og nu.  Vi ved jo godt, at elverfolk ikke findes, så hvad vil historien egentlig fortælle os?  

Vi omkranser værket med nutidige rammer på værkets præmisser ud fra, hvad musikken fortæller os. Historien handler naturligvis om erotisk kærlighed og drift sat op imod høvisk kærlighed og pligt, men omhandler også et dilemma, et valg: 

Hvem vil du gerne være? 

Hvilke konsekvenser har dit valg? 

Hr. Oluf er omgivet af 3 kvinder, der har krav og forventninger til ham, og han har svært ved at vælge en vej. - En grundlæggende og nutidig eksistentiel problemstilling.  

Værket versioneres og iscenesættes af Pedersen & Porret, dvs. Jonas Viggo Pedersen (dirigent og musikformidler) og Anna-Louise Herskind Porret (kreativ direktør for Opera i Provinsen og instruktør).  

Hr. Oluf synges af Per Jellum  

Moderen synges af Ingeborg Novrup Børch  

Elverkongens datter synges af Philippa Cold  

Pianist: Mette Juliane Christensen  

Kor: Opera i Provinsens Kor, dirigeret af Jonas Viggo Pedersen.

Alle Coronarestriktioner overholdes  Der er ikke nummerede pladser.  OBS! OBS! Alle udgifter til billetter, vil blive refunderet 100% ved aflysning.  

Køb din billet til forestillingen i Anneberg Kulturpark, Annebergparken 22 her:  https://www.operaiprovinsen.dk/elverskud  

Opera-frokost

Køkkenet på restaurant MOTA ladet sig inspirere af N.W. Gades musik og har komponeret en særligt opera-frokost med klassiske danske retter i nye fortolkninger (kr. 225,-)  

Book her: https://mota.superbexperience.com  Det er også muligt at besøge restauranten efter forestillingen og få en særlig operakage med kaffe :-) Eller en drink i baren.  

Entré: 200 kr

Del denne begivenhed

bottom of page