top of page

søn. 10. apr.

|

Anneberg Kulturpark

En tur i kunstens tegn i Annebergparken

Kulturarvsmekka omkring det gamle sindssygehospital. Du har nu mulighed for at komme på en helt særlig rundvisning i Annebergparken.

En tur i kunstens tegn i Annebergparken
En tur i kunstens tegn i Annebergparken

Tid & sted

10. apr. 2022, 13.00 – 14.00

Anneberg Kulturpark, Annebergparken 26A, 4500 Nykøbing Sjælland, Danmark

Om eventet

Det tidligere sindssygehospital i Nykøbing Sjælland er Danmarks største anlæg i stilen Bedre Byggeskik og består af ca. 45 smukke bygninger beliggende i et unikt haveanlæg med tydelig inspiration fra de engelske havebyer.

Annebergparken - også kaldet Den gule by bag skoven - blev opført i årene 1913-1915. Arkitekt Kristoffer Varming vandt Eckersberg Medaillen for byggeriet. Store dele af området er fredet, og de fleste øvrige bygninger er bevaringsværdige. Området er en arkitektonisk perle med stor kulturhistorisk relevans.

På turen går vi i fodsporene på to tidligere patienter, begge to markante kunstnere, og lærer om deres sygdom, kunst og liv. Anny Berntsen var snedkermesteren, der skabte Folketingets talerstolen, og Lauritz Hartz var en af de oprindelige Odsherredsmalere.

Vi afslutter den spændende rejse ved den nye Restaurant Mota hvor det er muligt at købe kaffe og kage. Det er Claus Henriksen, som står bag Mota. Han er tidligere chefkok på Dragsholm Slot, hvor han førte slottet frem til en Michelin-stjerne et par gange. Et stort navn i gastronomiske kredse.

På glædeligt gensyn!.

Pris: 132,50-243,80 kr - se priser her

Del denne begivenhed

bottom of page