top of page

man. 16. okt.

|

Nykøbing Sjælland

Dagens program for litteratur- og fortællefestival 2023

Vitaminer til hjerne og hjerte: Fortællingernes Tid inviterer "Ind i mørket" til spændende events hver dag i efterårsferien.

Der sælges ikke billetter
Se andre events
Dagens program for litteratur- og fortællefestival 2023
Dagens program for litteratur- og fortællefestival 2023

Tid & sted

16. okt. 2023, 11.00 – 20.00

Nykøbing Sjælland, Annebergparken 26A, 4500 Nykøbing Sjælland, Danmark

Om eventet

Kl. 11.00-12.00 – FÆLLESSANG & FORTÆLLINGER m. Sofia Cukic, Kirken, Annebergparken 35 Syng og lyt med, når et udvalg af sange fra Højskolesangbogen er vævet ind i livsfortællinger. Skuespiller og ny tilflytter til Odsherred Sofia Cukic er dagens fortæller. Ingen tilmeldinger. Gratis. Kom bare.

Kl. 11.00-13.00 – BYG-EN-SØMANDSBOG-WORKSHOP m. Helle Laursen, Vaskeriet, Annebergparken 28 B Kreativ workshop med børnebogsforfatter og illustrator Helle Laursen, hvor vi dykker ned i sømandens univers, både over og under vandet. Skriv og illustrer din egen sømandshistorie og fyld den med skumsprøjt, hajer, sørøverskatte. Du får selvfølgelig din sømandsbog med hjem. Workshoppen er åben, og det er gratis at deltage, dog er der kun plads til 20 børn ad gangen, men man kan sagtens vente på tur og være kreativ imens på vores lanterneværksted, som også er i caféområdet i Vaskeriet. Egnet til børn fra 5-12 år. Yngre børn kan godt være med, hvis de har en voksen med.

Kl. 11.00-14.00 – BÅLHYGGE m. Urte-heksen Dorthe Pedersen, Fortællelegepladsen Naturvejleder Dorthe har bål og naturaktiviteter klare til de små. Gratis. Ingen tilmelding. Kig forbi.

Kl. 11.00-16.30 – MØRKEKAMMERET – ESCAPEROOM*, Annebergparken 28 B, 2. th. Escaperoom og gådeløb i sindssygehospitalets gamle køkkenpigegang. Elever fra Nr. Asmindrup Friskoles 7. klasse har udviklet gådeløbet i samarbejde med professionel spiludvikler Thomas Vigild. Varighed: 20 minutter. Alder: Min. 10 år. Antal personer: 2-6 ad gangen. Der kan være maks. 9 hold om dagen med adgang dagligt på gangen fra kl. 11, kl. 11.30, kl. 12, kl. 13, kl. 13.30, kl. 14, kl. 15, kl. 15.30, kl. 16. Pris: 50 kr. pr. person. Bestil billetter her.

Kl. 13.00-13.45 – DAGENS POP OP – Litteraturbingo, Deeper Roots Brewing, Annebergparken 28 C I stedet for tal er der bingoplader med en række ord. Det gælder om at spidse ører, når der læses uddrag af litteratur højt, og så at krydse af, når de ord, der forhåbentlig er på din plade, læses op. Gratis. Kom bare. Drikkevarer kan købes.

Kl. 13.00-15.00 – POETISKE OPDAGELSER I SKOVEN*, tur m. Helle Laursen, start v. den store sten på Fortællelegepladsen Kreativ workshop i Grønnehave Skov med børnebogsforfatter og illustrator Helle Laursen, hvor vi sætter ord og tegninger på skovens forunderlige univers. Det knirker, suser og pusler. Duft, mærk, se og lyt og fyld dine oplevelser i din logbog. Logbogen er skrevet og illustreret af Helle og kan tages med hjem. Turen er egnet til børn fra 5-12 år. Billetter koster 50 kr. og inkluderer logbogen. Voksne er gratis i selskab med barn. Bestil billetter her.

Kl. 14.00-15.00 – LÆRKE MALMBAK fortæller, Kapellet, Annebergparken 32 Kom ind i mørket og hør om moderskabet, om psykiske sprækker og kropslige forandringer, når debutforfatter Lærke Malmbak fortæller om romanen VI LEGEDE GEMMELEG MED VERDEN, der udkom tidligere i år. Romanen er et blik ind i en nybagt mors sind, i det at være mor, i hvad det vil sige at overgå til moderskabet i følge med en maskeret spiseforstyrrelse. Vær med. Gratis.

Kl. 16.30-18.00 – NANNA FOSS fortæller*, Plejerskebygning, Annebergparken 48 B Kom ind i mørket og hør om blindhed, tidsrejser, paranormale evner, skæbnevalg og den lange, seje kamp, det er at skrive bog nr. 5. I den smukke højtlæsningssal fortæller Nanna Foss om det kommende bind i sin sci-fi-serie SPEKTRUM, nemlig bog nr. 5 LEONIDERNE med den blinde Alban som hovedperson. Vær med. Der er plads til 50 i salen. Billetter kost er 50 kr. Der kan købes drikkevarer. Bestil billetter her.

Kl. 19.00-20.00 – FORTÆLLINGER VED VAND – HØVE STRÆDE* m. Michael Andersen – UDSOLGT! Kom ind i mørket og hør historien om en vej, en vandskabt vej, der er gået fra at være en brusende smeltevandskløft til en kogende færdselsåre, som nu kaldes for Høve Stræde. Geoguide Michael Andersen fortæller om held og uheld og dramatiske begivenheder på Høve Stræde gennem tiderne – om bønderne der sloges ved bakkens fod, om tyvekoster og cykelræs, om slagtermesterens markvandring, om hvorfor en Ford T måtte tage strædet i bakgear, om Slagelsevognens daglige kamp for at forcere bakken, om Tour de France og meget mere. Husk varm påklædning. Gratis. Dog er tilmelding nødvendigt, da der er begrænset pladser. Bestil billetter her. UDSOLGT!

Mødested: Høvevej 61, 4550 Asnæs, på hjørnet, parkering ved Høvevej 55-59.

*Disse events kræver tilmelding og/eller betaling.

Del denne begivenhed

bottom of page